У Херсоні відкрились художні "Паралельні світи"

Херсон, виставка, Синій кіт
У херсонській дитячій міській галереї "Синій кіт" відкрилась виставка картин "Паралельні світи". В експозиції представили понад 150 робіт. Про це Суспільному розказала директорка херсонської дитячої художньої школи Юлія Сліпіч.

"Виставка присвячена 75-річчю з дня народження та 55-річчю педагогічної діяльності засновника дитячої художньої школи у Херсоні, заслуженого діяча мистецтв України, почесного громадянина міста Анатолія Леонідовича Сліпіча. На виставці – роботи його учнів різних років. Багато картин живопису та графіки. Виставка вийшла дуже яскравою. Оскільки – основний предмет, який викладає Анатолій Леонідович – кольорознавство. Він засновник цього предмета", - каже директорка.

"Колір є одним з головних методів формоутворення. Людина бачить форму найчастіше через колір. І сучасний світ наповнений кольорами. Я це відчував давно і не розумів, чому так мало приділялось уваги саме питанням кольору. Колір може існувати композиційно й образно, може мати форму.

Тому питанням кольору ми в комплексі стали приділяти окремо увагу. Постало питання: як викладати колір? І ми розробили систему, навчальну модель кольорового кола і визначили типізацію різних кольорових гармоній. І результат роботи учнів за цією методикою – це їх роботи на виставці", - сказав Анатолій Сліпіч.

В експозиції роботи учнів та студентів від 5 до 25 років. Виставка "Паралельний світ" триватиме до квітня
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон