Херсонська облрада розпочала процес оптимізації комунальних закладів

Херсонська, обласна, рада
Рішенням ХІІ чергової сесії обласної ради VIII скликання розпочато реорганізацію комунального некомерційного підприємства «Обласна лікарня «ХОСПІС» Херсонської обласної ради шляхом приєднання до комунального некомерційного підприємства «Херсонський обласний госпіталь ветеранів війни» Херсонської обласної ради.

На сьогодні матеріально-технічна база ХОСПІСу не відповідає умовам програми медичних гарантій та вищезазначеним нормам ДБН В.2.2-40:2018, оскільки ХОСПІС розміщується в двоповерховій будівлі, в якій відсутні ліфт та підйомники. На другому поверсі будівлі розміщуються пацієнти, які не мають змоги самостійно пересуватись, при цьому сходи на другий поверх не пристосовані для переміщення лежачих хворих із застосуванням медичних нош або візків. Більшість палат є трьох та чотирьохмісними.

Тому депутати облради дійшли згоди щодо необхідності оптимізації комунального закладу КНП «Обласна лікарня «ХОСПІС» шляхом приєднання до КНП «Херсонський обласний госпіталь ветеранів війни» для забезпечення раціонального використання бюджетних коштів.

Підопічних ХОСПісу переведуть до госпіталю ветеранів війни, адже там значно кращі умови для проживання та лікування. Разом з тим, медичним працівникам паліативного медзакладу запропонують нові посади – сьогодні керівнику госпіталю доручено внести відповідні зміни до штатного розпису з метою забезпечення дотримання трудових прав медичних працівників комунального некомерційного підприємства, що припиняється.

Х
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон