Понад 200 представників Херсонського держуніверситету долучилися до флешмобу з нагоди відзначення Дня єднання

ХДУ, флешмоб, Співаковський
Сьогодні, 16 лютого, студенти, викладачі, співробітники та керівництво Херсонського державного університету та представники Херсонського академічного ліцею ім.О.Мішукова долучилися до державного свята – Дня єднання.

14 лютого 2022 року Президент України Володимир Зеленський підписав Указ про відзначення всеукраїнського Дня єднання 16 лютого. Він покликаний посилити консолідацію українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз, інформаційно-пропагандистського, морально-психологічного тиску на суспільну свідомість. Сьогодні по всій країні лунає державний гімн України, як символ єднання нації.

На площі перед входом в головний корпус ХДУ зібралася єдина та дружня родина університету – понад 200 осіб. Молодь розгорнула державний прапор, всі вдягнули українські вишиванки, на одязі майоріли синьо-жовті стрічки, а в руках тримали кульки кольорів України.

Ректор ХДУ Олександр Співаковський зазначив, що спільнота Херсонського державного університету, підтримує прагнення всіх патріотично налаштованих сил – представників влади, політичних сил, громадськості, вітчизняних дипломатів, а також наших захисників – Збройні сили України – у намаганні донести світовій спільноті наші спільні цінності.

«Наші цінності незмінні: ми хочемо жити в незалежній, сильній, єдиній Україні! Наша єдність – потужний сигнал для громадян України, для наших партнерів за кордоном, для всього світу. Звертаємося до жителів нашої області й усіх українців із закликом підтримувати спокій, впевненість у тому, що наші політичні еліти єдині у своєму бажанні захистити інтереси України, що всі – влада, опозиція, дипломати та армія – докладають максимум зусиль, щоб гідно виконувати свою роботу із захисту держави та її громадян. Слава Україні!», – зазначив Олександр Співаковський.

Одночасно учасники акції, приклавши руки до серця, в один голос заспівали Гімн України. Таким чином продемонструвавши свою єдність в прагненні жити в незалежній, вільній Україні.

Також спільнота університету вшанувала хвилиною мовчання всіх, хто ціною власного життя на сході України захищав незалежність нашої держави. Серед них й випускник Херсонського державного університету Руслан Сторчеус.

А на завершення всі долучилися флешмобу – зав’язування стрічок в українських кольорах на алеї паркової зони закладу. Організатором ініціативи виступив студентський парламент Херсонського державного університету. До флешмобу мають змогу долучитися всі охочі, таким чином продемонструвавши, що українці сильна нація, єдина у своєму прагненні до свободи й незалежності.


Пресцентр ХДУ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон