Олександр Співаковський про свій виступ на позачерговій сесії Херсонської обласної ради

Співаковський, депутати, звернення
Сьогодні, 15 лютого на позачерговому засіданні сесії Херсонської обласної ради, під час прийняття звернення дo Пpeзидeнтa Укpaїни, Bepxoвної Paди Укpaїни тa гoлiв тepитopiaльниx гpoмaд Xepcoнщини щoдo пiдтpимки зoвнiшньoї пoлiтики Укpaїни, Збpoйнi Cили Укpaїни тa зaгoнiв тepитopiaльнoї oбopoни, депутат Олександр Співаковський запропонував колегам свою редакцію декількох абзаців:

- Відбулася позачергова сесія Херсонської обласної ради. Депутати одноголосно підтримали виділення 2,2 мільйонів гривень на розбудову територіальної оборони Херсонщини в межах відповідної програми. Це наша відповідь на тиск з боку агресора, сигнал нашим землякам, Збройним силам України, міжнародним партнерам: ми готові захищати цілісність та суверенітет України. Водночас рекомендаціями депутатів стали: посилити роз’яснювальну роботу серед населення щодо дій в надзвичайних ситуаціях, активізація інформаційної роботи з цього напрямку.

Також на сесію було винесено звернення Херсонської обласної ради VIII скликання до Президента України, Верховної Ради України та голів територіальних громад Херсонщини щодо підтримки зовнішньої політики України, Збройних сил України та загонів територіальної оборони. Концептуально - ідею підтримую, але не погодився з окремими тезами тексту. Запропонував колегам свою редакцію декількох абзаців.

Вважаю, що вони краще відповідають основному меседжу звернення - необхідності об’єднати патріотичні політичні сили, владу, громадськість, захисників, дипломатів навколо намагання донести світовій спільноті наші спільні цінності. А вони незмінні: ми хочемо жити в незалежній, сильній, єдиній Україні!

Мав виступ з цього приводу на сесії (дивіться відео). Але… підтримана була запропонована редакція. Все ж таки нам усім ще потрібно працювати над тим, щоб відходити від лозунгів та загального «одобрямса» в речах, які стосуються майбутнього України.

З позитиву - обласна рада продемонструвала єдність та готовність йти на компроміс.

Миру всім та єдності! - закликав Олександр СПІВАКОВСЬКИЙ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон