В Херсоні готують до реставрації історичну будівлю у центрі міста

будівля, реставрація, весілля
Багато херсонських молодят мріють проголосити обітниці саме у міському відділі ДРАЦС. Лише минулого року там зареєстрували 1506 нових херсонських родин.

Самій будівлі 125 років, і спочатку там розташовувалась бібліотека. Наразі ця історична будівля занесена до переліку пам’яток містобудування та архітектури національного значення.

Одним із пріоритетів в роботі Херсонського міського голови Ігоря Колихаєва є реконструкція фасадів будівель в історичному центрі міста.

Тому зараз управлінням капітального будівництва готується відповідна тендерна документація для проведення тендерної процедури на майданчику «Прозоро» із визначення проєктної організації, яка розроблятиме проєкт ремонтно-реставраційних робіт фасаду та покрівлі будівлі Херсонського міського відділу Державної реєстрації актів цивільного стану по вул. Торговій, 24. На це у 2022 році в бюджеті передбачено 285 тисяч гривень.

Передбачаються ремонтно-реставраційні роботи із відновлення покрівлі та фасаду будівлі з дотриманням історичного стилю із вхідним ганком, також передбачено інклюзивність щодо доступу до будівлі маломобільних груп населення.

Уже отримано охоронний договір на пам’ятку культурної спадщини, подано документи для отримання реставраційного завдання від управління містобудування та архітектури Херсонської обласної державної адміністрації.

Орієнтовна вартість виконання самих ремонтно-реставраційних робіт — трохи більше 12 мільйонів гривень. Остаточна вартість буде визначена після отримання позитивного експертного звіту. Усю проєктну документацію планується завершити до кінця травня цього року.


© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон