У Херсоні укриття від городян позакривали

укриття, закрито, перевірка
Бомбосховища та захисні споруди Херсона ще з 2014 року готують до використання за прямим призначенням, але цілком завершеною цю підготовку назвати складно, повідомляє Голос України.

От і активісти громадської організації "Штаб оборони Херсонщини", почувши запевнення чиновників облдержадміністрації, що вісімдесят відсотків таких об'єктів хоч зараз можуть приймати людей, вирішили пересвідчитися у цьому на власні очі. Відвідали три десятки бомбосховищ та укриттів обласного центру, проте враження сумні.

У більшості випадків ці укриття зачинені на замок, а в кого ключі, місцеві жителі не відають, і жодної інформації про це ніде не розміщено. В гіршому випадку, споруди захаращені сміттям, а одній з них на момент відвідин активістів узагалі мешкали безхатченки.

Звісно, йдеться про укриття, які знаходяться у приватній власності чи у віданні кондомініумів, - комунальні у кращому стані. Але таких просто бракує. Приміром, лише в половині шкіл та дитсадків міста є підвали та цокольні поверхи, де можна перечекати на випадок небезпеки.

В інших начальних та дошкільних закладах дітей треба евакуювати до найближчого укриття. От тільки воно може бути у такому ж мало придатному стані, як ті, що побачили активісти. А до того, де справді буде безпечно, і де будуть принаймні стільці, запас питної води та медикаментів, ще треба встигнути дістатися.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон