У Херсоні провели день здорового харчування в дитячих садках

Херсон, дитсадки, харчування
В рамках впровадження нових норм харчування, в дитячих садках Херсона провели тематичні заняття - день здорового харчування.


До проведення повчальних бесід долучилися ясла-садки №11 та №21.

Педагоги закладу №11 спілкувались із дітьми на теми "Що таке здорове харчування", "Що потрібно їсти, щоб бути здоровим", грали в дидактичні ігри "Корисне – шкідливе" та "Овочі – фрукти".


Вихованці садочка куштували корисні страви. Ще дітлахи власноруч готували овочевий і фруктовий салати та морквяний сік.


У ясла-садку №21 працівники провели семінар-практикум "Кулінарна академія" на якому розповідали і показували як естетично сервірувати стіл та презентували блюда "Апетитна тарілочка".


Також в цьому закладі відбувся майстер-клас "Святкова феєрія" та кулінарний батл "Вітамінний салат.

Що відомо:

-Міністерство охорони здоров'я розробило проєкт постанови про зміну норм харчування дітей у закладах освіти та закладах відпочинку.

-МОЗ створило рекомендації щодо забезпечення харчування в школах в умовах карантину. Вони передбачають не більше чотирьох школярів за столом у шкільній їдальні, дотримання дистанції та обов'язкова дезінфекція рук перед прийомом їжі.

-Міністерство освіти і науки та Міністерство охорони здоров’я надали спільне роз'яснення щодо організації харчування у новому навчальному році у школах та садочках. Нове шкільне меню впровадили з 1 вересня.

-Кабінет міністрів підтримав постанову "Про затвердження норм та порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку", що регулює енергетичну цінність та особливості раціону учнів та інших здобувачів освіти віком до 18 років.

-Кабінет міністрів виділить 400 мільйонів гривень для підтримки реформи харчування у школах.

-Автор збірки нових шкільних рецептів Євген Клопотенко приїздив на Херсонщину, щоб представити свою концепцію "харчової революції", яка втілена у 160 рецептів української та світової кухні та, на думку автора, покликана змінити свідомість дітей і розвивати їх смак.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон