У Херсоні реставрують один із головних символів міста

Херсон, музей, реставрація
В одній із головних візитівок нашого міста – Херсонському обласному художньому музеї імені Олексія Шовкуненка – стартувала масштабна реконструкція. Об’єкт, хоч і не з першого разу, але наприкінці 2021 року був включений до програми «Велике будівництво» президента України Володимира Зеленського. Варто зазначити, що капітальний ремонт у будівлі не проводився з 1905 року. Тепер проект реконструкції, який розрахований на 3 роки, значно покращить будівлю, але при цьому збереже її автентичність.

На сьогоднішній день у приміщенні музею вже демонтують підлогу та перегородки, а також конструкції між другим та третіми поверхами. У будівлі буде проведено сучасний ремонт з якісних будівельних матеріалів.

У Херсонській ОДА заявили, що головне завдання реконструкції музею Шовкуненка – створення необхідних умов для належного зберігання колекцій. Крім цього, планується облаштувати простір для вжиття культурно-мистецьких заходів. Зазначається, що музей після реконструкції відповідатиме найвищим вимогам.

Для довідки: Херсонський обласний художній музей імені Олексія Шовкуненка було відкрито у 1978 році, хоча сама будівля зведена на 81 рік раніше. Довгий час у будові була Міська Дума.

На сьогоднішній день музей є історичною пам’яткою Херсона. Архітектура будівлі вдало поєднує кілька стилів, а в ній зберігається понад 13 тисяч унікальних мистецьких експонатів із різних країн світу.

До потрапляння в президентську програму музей потребував ремонту 70% приміщень. Крім того, процес руйнування пішов і по несучим конструкціям, що зробило будинок аварійним.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон