Херсонські плавні продовжують засипати сміттям

Херсон, плавні, сміття
Епопея з вивезенням сміття до дніпровських плавнів у Херсоні та подальшими викликами поліції триває вже рік. Жителі Острова невпинно говорять про проблему.

Скільки за цей час на земельні ділянки біля Дніпра вантажівки вивезли будівельне та побутове сміття – сказати складно. Багато. І ось минулого тижня навколо цієї теми спалахнув черговий скандал.

4 лютого екоактивісти разом із журналістами херсонських телеканалів приїхали на місце. І під час запису інтерв'ю на засипану сміттям ділянку заїхала чергова вантажівка. Незважаючи на присутніх, як і на включені телекамери, машина почала вивантажувати будівельний мотлох. Активісти заблокували рух фури та викликали поліцію. Трохи згодом на місце під'їхав чоловік, який представився власником ділянки.

У коментарі телеканалу «Херсон Плюс» він розповів, що цю землю отримав як учасник АТО у 2019 році, та пояснив, що тут робить вантажівки зі сміттям: «Ми – учасники АТО – отримали цю землю, нам її дали практично у плавнях. 44 ділянки. Літати вертольотами ми теж не можемо, тому насипали собі дорогу. Ми самотужки домовляємося, щоб нам привозили ось таке будівельне сміття. Хоча є недобропорядні люди, які завозять сюди все, що потрапило. Але з цим я не можу боротися і постійно тут стояти. Мені треба засипати, щоб почати будувати, як і іншим».

Проте показати будь-які дозвільні документи (зокрема створення дороги і майданчиків під майбутню забудову) власник землі відмовився. А чи завдають шкоди довкіллю його дії, херсонець не уточнював: «Я не знаю – безпечно, небезпечно. У мене ділянка – мені треба її засипати».

Того ж дня, 4 лютого, на сайті Держекоінспекції Південного округу з'явилася інформація: засипали будівельними відходами земельні ділянки на Острові. До екологів звернулися місцеві жителі та інспектори виїхали з перевіркою на місце. Там вони зафіксували факт порушення. Машину з відходами заблокували поліцейські, порушника притягли до адмінвідповідальності. У повідомленні також йдеться, що співробітники Держекоінспекції продовжать перевірку з цього питання. Зараз екологи займаються збиранням усіх необхідних матеріалів для запобігання та припинення скоєння правопорушення.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон