Депутати Херсонської облради звертаються до центральної влади щодо компенсації аграріям підвищення вартості електроенергії

Херсонська, обласна , рада
Сьогодні, 10 лютого, у рамках засідання депутатської комісії Херсонської обласної ради з питань сільського господарства, земельних відносин та екології, депутат Володимир Хвостов підняв питання щодо компенсації підвищення вартості електроенергії:


«За грудень-січень вартість кіловат-години складає більше 6 грн. Якщо така тенденція збережеться до нового сезону, то це вплине на вартість поливної води (80% тарифу якої є вартість електроенергії).

Ми вже порахували по підприємству, що собівартість основних культур, які ми вирощуємо – пшениця, ячмінь, кукурудза, збільшиться на 10-15%.

Наприклад, для пшениці це 300-350 грн. У минулому році ми зібрали 3 млн тонн зернових, множимо на 300 грн і виходить 1 млрд грн. Це сума, яку з наших кишень виймуть ті, хто подає нам електроенергію. З такими кіловатами продовольча безпека зруйнується.

Тому я прошу своїх колег-депутатів підтримати звернення до центральних органів влади з проханням передбачити програму, яка компенсуватиме високу вартість електроенергії», – зазначив Володимир ХВОСТОВ.

Для вирішення проблеми перший заступник голови облради – керівник виконавчого апарату Юрій Соболевський запропонував створити робочу групу: «Наша мета, аби аграрії отримували максимально прозорий тариф на воду, адже його відчує і кінцевий споживач», – наголосив він.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон