На Херсонщині планують висадити 600 гектарів молодого лісу

Херсонщина, висадка, дерев
Лісові господарства Херсонської області розпочали підготовку до висадки молодих дерев. Цього року заплановано озеленити 600 га лісу. Як зазначають у лісництві, це на третину більше, ніж було зроблено у 2021 році. З цією метою вже зарезервовані 4,3 мільйона саджанців.

Більшою мірою для нашого регіону підходить кримська сосна та біла акація. Ці дерева максимально адаптовані до піщаних ґрунтів, які розташовані у Херсонській області. Крім того, саме розвинена коренева система цих насаджень стримує поширення піску. Тому головний акцент в купівлі саджанців робився саме на ці породи дерев.

Втім, цього року до них «підселять» та інших сусідів – ясен зелений та клен гостролистий. Таке поповнення чекає на Карснополянське лісництво (колишній Чаплинський район).

В обласному управлінні лісового та мисливського господарства зізнаються, що хоч темпи озеленення цього року вищі, ніж минулого, такі показники не можна назвати оптимальними. Минулими роками Херсонська область могла похвалитися висадкою саджанців на площі, понад 1 тисячу гектарів. Тепер таких показників досягти неможливо через банальну нестачу коштів. Але краще так, ніж нічого.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон