СБУ викрила на Херсонщині посадовця на незаконній експлуатації природніх надр: збитки місцевої громади становлять 2.5 млн грн

Херсонщина, незаконний, видобуток піску
Служба безпеки України, в ході виконання комплексних заходів щодо захисту природніх ресурсів держави, викрила на Херсонщині керівника одного з місцевих приватних підприємств. Зловмисник налагодив незаконний видобуток піску.

За даними слідства, стихійний промисел ділок налагодив на власній земельній ділянці площею 7 га на території села Раденськ Олешківського району. Упродовж тривалого часу промисловий видобуток піску з подальшим його продажем для потреб будівництва, здійснювався за відсутності спеціального дозволу на користування надрами ділянки та без сплати відповідних податків та зборів.

Така діяльність підприємця, за попередніми оцінками, спричинила шкоду навколишньому середовищу на суму понад 2,5 млн грн.

Наразі директору приватного підприємства оголошено про підозру за ч. 2 ст. 364-1 (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) Кримінального кодексу України.

Найближчим часом матеріали досудового розслідування будуть скеровані до суду.

Заходи із викриття протиправної діяльності проводилися співробітниками СБУ в Херсонській області спільно зі слідчими Нацполції за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Управління СБ України в Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон