Міський голова Ігор Колихаєв дав завдання привести до ладу паркувальні зони у Херсоні

Херсон, міський, голова
Щоб піти шляхом розвинених міст, де у діяльності паркувальної сфери використовують мобільні додатки, Ігор Колихаєв поставив задачу: у місячний термін організувати конкурс, на якому б визначилось підприємство, що займатиметься парковками.

Було опубліковане відповідне розпорядження й оголошення в газету. Переможцем конкурсу стало КП «Сервіс-Центр», яке у січні 2022 року очолив Борис Вейшторт.

На сьогодні в Херсоні налічується 305 парковок, 38 з них розраховані на 1064 місця, платять за кожне з яких по 5 гривень на годину. Решта – це службові парковки, що розташовані біля магазинів, офісів, кафе тощо. І тільки у 140 з 267 парковок досі були укладені договори оренди, а платня за їхнє використання спрямовувалася до міського бюджету. Саме така безгосподарність й ввела комунальне підприємство у збитки.

Проте лише за перший тиждень на посаді Борису Вейшторту вдалося скоротити дебіторську заборгованість на 130 тис. гривень. Зараз кожної п’ятниці працівники підприємства звітують перед керівництвом міста про укладення нових договорів і продовження чинних, інформують про план роботи на наступний тиждень і доповідають на яку суму щоразу зменшується заборгованість за минулі роки «роботи» підприємства. Важелі впливу в КП на порушників, як з’ясувалося, є, адже за правилами благоустрою, якщо не укладається договір на оренду службової парковки, власники бізнесу мають відновити міську зелену зону. А це, як можна зрозуміти, справа не з дешевих.

Комунальне підприємство не повинне тягнути гроші з бюджету міста, воно має гроші заробляти й бюджет міста, навпаки, поповнювати його.

«На жаль, дуже багато людей паркуються, наприклад, на місцях для людей з інвалідністю, хоча не мають права цього робити, взагалі скрізь порушують правила паркування. Відтепер порушники будуть отримувати протоколи й сплачуватимуть штрафи. Проте ми не тільки каратимемо, а ще намагатимемося зробити процес паркування в місті більш зручним та сучасним. Є гарний досвід, який хочемо перейняти – мобільний «паркувальний» додаток для автомобілістів. Ми вже зробили крок в цьому напрямку й співпрацюємо з компанією, яка впроваджує це нововведення», – зазначив пан Борис Вейшторт.

Презентований додаток “Park City” призначений для паркування в місті з визначенням часу початку й кінця паркування. Додаток забезпечує пошук вільних місць паркування на карті. Розроблений під операційні системи Android та IOS, звантажити й встановити його можна безплатно із сайту https://parkcity.ks.ua.

Якщо водію потрібно припаркуватися в певному місці, завдяки додатку він побачить, де є потрібна парковка з вільними місцями, так само через додаток оплатить 5 грн за місце і спокійно піде у власних справах. І що головне – сплачені кошти одразу потрапляють напряму на підприємство й у бюджет міста, а не осідають у кишенях «приватників».

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон