Голова Херсонської облради: Працюємо над підтримкою українських спортсменів та їх тренерів

Херсонська, обласна, рада
Голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко відвідав заклад, де тренуються та виховуються ліцензіати Олімпійських ігор та чемпіони України - КЗ "Херсонський фаховий спортивний коледж" ХОР. Оглянув тренувальні зали і поспілкувався зі спортсменами.


Николай Просторов, Заслужений майстер спорту України зі стрибків на батуті, медаліст Всесвітніх ігор та чемпіонатів Європи, учасник Олімпійських ігор розповів про мотивацію спортсменів:

- Необхідне сучасне спортивне спорядження. Адже на міжнародних змаганнях спортсменам доводиться виборювати перемогу на спорядженні європейського стандарту, тоді як у коледжі, наприклад бруси - 1970-1980 року. Також сьогодні важливим доя розвитку стрибків на батуті є заміна поролону у батутній ямі.

- Важливе фінансове заохочення спортсменів і тренерів. Обласна рада минулого року відновила та виплатила стипендії для медалістів Олімпійських ігор та їх тренерів. Тож у планах на цей рік - продовжити або навіть збільшити фінансове заохочення.

Далі ми, разом із керівником комунального закладу Валентином Сухом, оглянули 8 спортивних відділень.

- Будівля, у якій проводяться тренування потребує капітального ремонту. Його тут не робили ще з 1992 року. Але найголовніше - провести заходи з покращення енергозбереження, адже у приміщеннях, у деяких залах, де навіть зроблений косметичний ремонт - холодно.

Слід відзначити, що 7 випускників цього закладу у 2021 році брали участь в Олімпійських іграх у Токіо. Неможливо передати емоції, які відчуває кожен українець, спортсмен, тренер, українська діаспора, коли на Олімпійських іграх звучить гімн України, а спортсмен тримає державний прапор.

Тож, працюємо над підтримкою українських спортсменів та їх тренерів!


Наразі проєкт з реконструкції Коледжу презентовано в Офіс Президента України та розглядається його реалізація у рамках нової ініціативи Президента України Володимир Зеленський #ВеликеБудівництво - «18 спортивних інтернатів та 100 ДЮСШ» .

Фахівцями розроблено, подано та попередньо внесено до списку закладів, які будуть профінансовані державою для повної реконструкції та подальшого розвитку в рамках проєкту «100 ДЮСШ та 18 спортінтернатів». І це стосується не тільки головної будівлі коледжу на вул. П.Калнишевського, що у Херсоні, а й філії у м.Скадовськ.


© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон