Ігор Колихаєв: Містянам важливий результат – чисте місто та безперебійна робота комунальних служб

Колихаєв, чисте місто, комунальні служби
Про плани департаменту міського господарства на поточний та наступний роки говорили на нараді у міського голови Ігоря Колихаєва. Очільник Херсона навіть не приховував свого обурення з приводу роботи цієї структури, але водночас наголосив: для нормального функціонування такої надважливої структури потрібно більше часу на упорядкування документації, розробки та написання програм тощо.

«Я більше не хочу чути про те, що вам дісталося розбалансоване та розграбоване господарство, часу чекати, поки все це набуде потрібного стану, немає. Успішно функціонувати, наводити порядок усередині та зовні департаменту потрібно одночасно. Містянам все одно, хто очолить цю роботу й хто її зробить. Людям важливий лише результат – чисте місто та безперебійна робота комунальних служб», – одразу задав тон бесіди міський голова.

Віталій Лисенко – в.о. директора департаменту міського господарства

Тому далі розмова відбувалася суто у конструктивному вирішенні поточних питань. А їх чимало. У розпорядженні департаменту немає готових програм, що діють у інших містах, забезпечуючи багаторічну стабільну роботу. Це стосується програми озеленення, поливу, інвентаризації зелених насаджень, конкурсу на вивіз сміття тощо. Довгі роки Херсон працював, як то кажуть, у ручному управлінні, безсистемно. Ігор Колихаєв наполягає на іншому методі – плануванні дій та неухильному їхньому виконанні.

За даними інспекції з контролю за благоустроєм, у місті наразі налічується понад 70 стихійних звалищ. Але мало розробити систему їхньої ліквідації, слід продумати ще й методику штрафування порушників, які викидають сміття, де їм заманеться.

Олена Мазур – начальниця інспекції з контролю за благоустроєм міста Херсона

«Ми зараз щільно займаємося цим питанням: перевіряємо укладання договорів на вивезення сміття між організаціями, приватними особами та профільними компаніями, які займаються вивезенням сміття. Багато хто не дотримується цих правил, і приватні сектори у тому числі. Ми хотіли б попередити всіх: через недотримання правил благоустрою покарання буде суворим. Ми повністю підтримуємо думку міського голови: за чисте місто відповідальні усі – і влада, і мешканці», – сказала начальник інспекції з контролю за благоустроєм Херсона Олена Мазур.

Анатолій Хоменко – заступник міського голови

У свою чергу заступник міського голови Анатолій Хоменко позначив низку першочергових завдань, якими в найкоротші терміни мають зайнятися спеціалісти департаменту міського господарства. Особливу увагу зараз слід приділити аналізу та оптимізації роботи комунальних підприємств.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон