Херсонська верф уклала два великі контракти з іноземними замовниками

верф, замовники, контракти
Державний судозавод "Паллада", який входить до складу концерну "Укроборонпром", підписав дві ділові угоди, що "тягнуть" на суму майже десять мільйонів доларів США (точні дані - комерційна таємниця).

Перша - замовлення на будівництво доку вантажопідйомністю у п'ять тисяч тонн для хорватської компанії "Iskra shipyard" (місто Шибеник). Друга - контракт із турецькою компанією Hidrodinamik Shipyard (Тузла, Стамбул) на будівництво доку вантажопідйомністю 8,5 тисячі тонн з особливо міцних та стійких до впливу морської води композитних матеріалів. Його підписали невдовзі після того, як Україна підписала з Туреччиною міждержавну угоду про зону вільної торгівлі.

Директор верфі Євген Алхімов поінформував власкора "Голосу України", що обидва контракти мають виконати за рік після отримання авансу. Відтак, хорвати отримають свій док у грудні цього року, а турки - у січні наступного. Тобто протягом року у корабелів не тільки не буде проблем з роботою: "Паллада" відновлює скорочені колись робочі місця. Обласний центр зайнятості вже повідомили про 56 нових вакансій із зарплатою від "мінімалки" до 15 тисяч гривень на місяць. "Потрібні зварювальники, арматурники, бетонники", - додав Євген Алхімов.

Але не виключено, що заявка на робочі місця від "Паллади" незабаром може й зрости, причому в рази. Адже державне підприємство веде перемовини про зведення ще двох доків для іноземних замовників. І якщо згадані контракти також підпишуть, це буде успіх, якого верф не знала впродовж усієї епохи новітньої української незалежності!

Причому успіх і економічний, і політичний: сам факт отримання таких замовлень переконливо свідчить, що закордонні партнери роблять серйозну ставку на наші виробничі потужності - хоч ті й розташовані в регіоні на межі з окупованим Кримом. Вони упевнені, що вкладати в них гроші буде вигідно: попри загрозу російської агресії, український народ відстоїть свою землю.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон