В Херсонській області тривають перевірки стану дотримання карантинних обмежень

Херсон, патруль, коронавірус
На території Херсона та області тривають заходи щодо запобігання, виявлення та документування правопорушень, пов’язаних із порушенням карантинних обмежень.

Зокрема, COVID-патрулі, до складу яких входять співробітники поліції та представники Держпродспоживслужби, проводять перевірки суб’єктів господарювання, які працюють у сфері торгівельного та побутового обслуговування населення, заклади громадського харчування, ринки, заклади спорту, культури та освіти.

Як повідомив заступник начальника ГУНП у Херсонській області Денис Захарченко, за минулий тиждень за фактами виявлених порушень карантинних вимог поліцейські склали 27 адміністративних протоколів за ст.44-3 КУпАП, з яких 5 протоколів ˗ за перебування у закладах без COVID-сертифікатів, за що передбачено мінімальний штраф у сумі 17 тисяч гривень.

Також поліцейські перевіряють наявність та достовірність сертифікатів. За минулий тиждень здійснено близько 2000 перевірок таких документів. Нагадаємо, що як видача, так і використання підроблених документів – це злочин. Відповідно до ч.1 ст.358 Кримінального кодексу України, підроблення документу карається штрафом до 17 тисяч гривень або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 2 років. У свою чергу ч.4 ст.358 ККУ передбачає, що використання завідомо підробленого документа карається штрафом до 850 гривень або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 2 років.

Поліція Херсонщини закликає громадян дотримуватись протиепідемічних заходів, соціальної дистанції, використовувати засоби індивідуального захисту, аби не наражати себе та оточуючих на небезпеку.

Відділ комунікації поліції Херсонської області
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон