На Херсонщині вимірювати погоду допомогають британці

Херсонщина, Британія, погода
У штаті Гідрометцентру Херсонщини з’явилися два бездоганні фахівці, яким, до того ж, ще й зарплату не треба платити.

Британська фірма надала синоптикам новенькі метеостанції власного виробництва для тестування та адаптації в наших природно-кліматичних умовах.

Це сучасне високоточне обладнання вартістю близько десяти тисяч доларів США встановили на метеостанції у селищі Асканія-Нова, де воно в автоматичному режимі вимірює температуру та вологість повітря, швидкість вітру, рівень опадів тощо. Ці дані передаються через Інтернет, причому доступ до них може отримати будь-хто з жителів планети у будь-який час.

Очільник Гідрометцентру Херсонщини Юрій Кіріяк каже, що електронні помічники працюють відмінно. І навіть не потребують якогось складного обслуговування – воно зводиться до того, що технік-метеоролог за потреби чистить датчики від пилу.

Єдине, про що можна пошкодувати, так це про те, що виробник не передав нові метеостанції у власність українській синоптичній службі – його доля вирішуватиметься вже після завершення тестування, тобто за рік.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон