На Херсонщині спритні аферисти оформляли на громадян кредити

Херсонщина, шахраї, поліція
За останні два дні в поліцію області звернулись двоє громадян, яких ошукали спритні аферисти. Наразі поліцейські встановлюють осіб, причетних до скоєння цих злочинів.

Позавчора до поліції смт Білозерка звернулась 44-річна жінка. Вона розповіла, що тиждень потому їй на мобільний зателефонував невідомий чоловік, який представився працівником служби безпеки банку, де обслуговується заявниця. Незнайомець повідомив, що хтось намагається зняти гроші з картки та їй, для збереження заощаджень, необхідно назвати код, який надійшов у СМС-повідомленні. Жінка виконала всі умови «працівника банку», а потім дізналась, що на її ім’я оформили кредит на 18,5 тисяч гривень.

А вчора невідомі зловмисники оформили кредит на 18-річного мешканця Чаплинської територіальної громади. Шахраї заволоділи персональними даними хлопця і через мобільний додаток взяли миттєвий кредит на 5,5 тисяч гривень.

Шановні громадяни! Поліція Херсонщини закликає бути більш обачними та не довіряти особам, які намагаються дізнатися реквізити ваших банківських карток. Попередьте своїх батьків, родичів, сусідів, особливо літнього віку, про такий вид шахрайства! Якщо вам телефонують незнайомці та говорять про заблокування або збільшення кредитного ліміту вашої банківської картки та намагаються дізнатися PIN-код картки, CVV-код або інші реквізити – це шахраї. Співробітники банку ніколи під час розмови не запитують ці дані. Якщо ви маєте сумніви, чи дійсно вам телефонує справжній співробітник – запитайте коли і в яке відділення ви можете підійти, щоб вирішити проблему особисто, а не по телефону. Будьте пильними!

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон