Операційна система Windows

Операційна система, Windows, версії
Більшість персональних комп'ютерів працюють на операційній системі Windows 10, яка належить до одного з найуспішніших розробок корпорації Microsoft. Починаючи з 2015 року, всі користувачі комп'ютерів та ноутбуків встановлюють цю систему.

В інтернеті є безліч безкоштовних версій цієї системи. Але після завантаження та встановлення, користувач отримує обмежений набір функцій. Тому краще купувати ліцензовану операційну систему Windows, яка відкриє для власника масу можливостей.

Переваги покупки ліцензованої операційної системи

Купуючи ліцензовану ОС, користувач отримує активатор. Після закінчення певного терміну відбувається автоматичне оновлення. У піратських версіях такого не передбачено. Термін дії окремих компонентів або функцій швидко спливає без можливості продовження. Безкоштовно користуватися Windows 10 протягом тривалого часу неможливо. Тільки в ліцензованому продукті є режим активації та глибокого сну.

До основних переваг використання ліцензованого софту можна віднести:
  • стабільну роботу;
  • захист даних;
  • підтримку користувачів;
  • автоматичні оновлення.
У безкоштовних версіях дані користувача перебувають під загрозою. Немає можливості звернутися до служби підтримки, щоб поставити різні запитання або попросити допомоги. Оновлення також недоступні. Програмне забезпечення може працювати нестабільно.

Версії ОС

Залежно від вимог, розробники операційної системи подбали про кожного і створили одразу кілька версій:
  • Домашня ОС.
  • Pro.
  • Корпоративні.
  • Для збирачів.
Версія Home найбільше підходить для домашнього використання. Вона має стандартний набір функцій і її можна встановити на комп'ютері, планшеті або Xbox.

Професійна версія призначена для користувачів, які встановлюють її для використання всіх можливостей. Вона здатна виконувати безліч завдань, тому такий варіант підходить для тих, хто потребує високої продуктивності.

Для невеликих чи середніх офісів підходить корпоративна версія. У ній є необхідні для використання офісні програми та інші можливості. Збірні версії містять певний пакет компонентів, які потрібні для встановлення ресурсу.

Залежно від вимог, вдасться вибрати відповідне рішення для свого пристрою. Найголовніше при виборі звертати увагу на характеристики ПК. Оскільки застарілі моделі не підтримують Windows 10. На них можна встановити Windows 7, 8,1 та інші.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон