У Херсоні школярі та студенти питимуть якіснішу воду

школярі, вода, свердловини
Вода з артезіанських свердловин у Херсоні перенасичена солями, ще й іржею з украй зношених труб водопроводу, пише Голос України.

І оскільки навряд чи її якість покращиться у найближчому майбутньому, робити Н2О придатнішою для пиття, смачнішою та безпечнішою споживачі заходилися самі.

У Херсонському державному університеті, приміром, на усіх без винятку дев'яти факультетах уже встановили системи фільтрації води із перепускною спроможністю у сто літрів на добу кожна. Гроші на них (майже шістдесят тисяч гривень) виш заробив самостійно. І це тільки початок - аналогічні системи фільтрації води за допомогою зворотного осмосу планують встановити і в студентських гуртожитках, повідомив ректор ХДУ, професор Олександр Співаковський.

Приклад університету наслідують інші освітяни Херсона. Системи фільтрації води, звідки вона надходитиме до "фонтанчиків" для пиття, цього року з'являться і в усіх 56 школах обласного центру. Кошти на це в сумі 1,9 мільйона гривень уже виділено з державного бюджетного фонду соціально-економічного розвитку, розповіли в міському управлінні освіти і науки.


© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон