У Херсоні слідкують за новим шкільним меню

Херсон, школи, меню
Нагадаємо, що з 1 січня 2022 року в херсонських школах і садочках розпочали готувати їжу за новими правилами та рецептами.

З введенням нового меню у стравах, що готуються у закладах освіти, обмежується кількість солі та цукру, жирів рослинного та тваринного походження. Зменшена кількість соків. Знижені норми споживання хліба та картоплі.

Збільшена норма свіжих фруктів та овочів, більше м’яса та риби, введені страви на пару або запечені. Збільшена кількість споживання молока та кисломолочних продуктів, круп та бобових.

Управління освіти Херсонської міської ради здійснює моніторинг застосування сезонного меню за новими нормами передбаченими постановою Кабінету Міністрів від 24 березня 2021 р. № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».

Меню у закладах освіти міста збалансоване та раціональне, відповідає картотеці страв, дозволених до приготування та затверджених Херсонським міським управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон