Фінансування реконструкції обласних лікарень на Херсонщині можуть збільшити

фінансування, обласна лікарня, Самойленко
На Херсонщині триває підготовча стадія масштабної реконструкції обласної клінічної та дитячої обласної клінічної лікарень.

У рамках програми «Велике будівництво» на неї збираються виділити тільки з державного бюджету понад 1,4 мільярди гривень впродовж трьох наступних років.

Але вже зараз розглядається можливість збільшити фінансування до мільярда гривень на кожен лікувальний заклад, - поінформував голова Херсонської облради Олександр Самойленко;

- Реконструкція стаціонарів, звичайно, не обійдеться без вартісних будівельних робіт – оновлення будівель давно назріло. Зокрема, у дитячій обласній лікарні будуть замінені всі ліфти, застарілі морально й фізично. У обласній клінічній лікарні модернізують хірургію, створять сучасний перинатальний центр, де якісний медичний сервіс отримуватимуть жінки при надії з районів краю.

Коштом облради вже замовлені проекти реконструкції, і сподіваюся, що в березні вийдемо на тендери. Але левова доля фінансування все ж піде на закупівлю нової лікувальної та діагностичної апаратури, - каже Олександр Самойленко. – Для цього ми вже зараз шукаємо надійних її постачальників, аби визначитися з цінами, аби не переплачувати за потрібне, і в той же час отримати надійну та якісну продукцію, - підкреслив Олександр Самойленко.

Обласна рада також сподівається «вписатися» в іншу державну програму, яка передбачає придбання двадцяти лінійних прискорювачів для онкодиспансеру. Там є один такий апарат, але новий буде потужнішим та ефективнішими.

Окрім цього, у перспективі Херсонська облрада планує купити й третій прискорювач, виділивши кошти з так званого вільного залишку бюджету, де накопичили близько п’ятдесяти мільйонів гривень.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон