У Херсонському держуніверситеті обговорили напрями профорієнтаційної роботи

ХДУ, обсяги держзамовлення
Сьогодні, 27 січня, в Херсонському державному університеті відбулася робоча нарада з питань обсягів державного замовлення на скорочений термін навчання та профорієнтаційної роботи. На зібранні були присутні проректори, декани, помічники деканів, керівники структурних підрозділів.

Модератором виступила проректорка з навчальної та науково-педагогічної роботи Дар’я Мальчикова. За її словами, Херсонський державний університет формує пропозиції щодо обсягів державного замовлення, в тому числі й на скорочений термін навчання. І якщо в минулі роки на скорочений термін мали змогу вступити студенти на контрактну форму навчання по двох факультетах – педагогічного та фізичного виховання та спорту, то цьогоріч кількість факультетів розширена відповідно до держаних стандартів.

Наразі декани спільно з Приймальною комісією мають сформувати кількість цих місць. Кінцевий термін подання даних – 7 лютого.

Також у ході засідання присутні обговорили політику, складові та стан профорієнтаційної роботи Херсонського державного університету. Проректорка Дар’я Мальчикова наголосила, що це спільна робота Приймальної комісії, факультетів та кафедр, відділів і служб університету.

«Ми маємо достойно протистояти викликам, що переживають регіональні заклади освіти та підтверджувати статус кращого університету Херсонщини, який надає якісні освітні послуги. Адже саме від цього залежить кількість абітурієнтів, яка прийде до нас уже влітку.

Відповідно вже зараз ми маємо направити всі сили на різні форми комунікацій зі старшокласниками та їхніми батьками й подбати про майбутній контингент», – зазначила проректорка.

У свою чергу, проректор з соціально-гуманітарної та науково-педагогічної роботи Сергій Кузнецов наголосив на необхідності актуалізувати план профорієнтаційної роботи та на формуванні узагальненого плану-графіку заходів.

Пресцентр ХДУ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон