На Херсонщині розкрадання на "Великому будівництві" стало системним явищем

велике будівництво, кошти
Схоже, президентська програма «Велике будівництво» в області перетворилася на джерело гарного доходу для зухвалих розкрадачів коштів державного бюджету.

Адже розкрадання стало системним явищем: за цими фактами розслідують вже чотири кримінальні провадження, повідомляє облпрокуратура.

В усіх випадках йдеться про зловживання підрядників, котрі завищували вартість робіт, використовували неякісні матеріали під час капітального ремонту автотраси Нижні Торгаї - Агаймани, ремонтів обласного Палацу культури, амбулаторії у селі Великі Копані та навчального закладу в селі Нова Збур'ївка. Суми завданих збитків ще точно не визначили - експертизи, проведення яких доручило слідство, не встигли завершити. Але загалом це мільйони, якщо не десятки мільйонів гривень.

Знову загальмувала і реалізація чи не наймасштабнішого проекту в рамках "Великого будівництва" в області. З подачі облдержадміністрації розірвано угоду з акціонерним товариством, яке підрядилося зводити мостоперехід для з'єднання двох великих житлових масивів у Херсоні. Ще 2012 року тодішнє керівництво ОДА розповідало, що об'єкт здадуть в експлуатацію за рік.

Натомість у нього вже вклали понад 700 мільйонів гривень, а відкрити у серпні 2021-го спромоглися тільки першу чергу. "Освоїти" належить ще 800 мільйонів гривень, та роботи припинено. Тепер знову треба шукати підрядника, оголошувати новий міжнародний тендер. Хто його виграє - невідомо, та зрозуміло одне: до кінця травня 2022-го обіцяного відкриття мостопереходу не станеться. Відтак, чиновники зі своїми обіцянками знову урочисто "сіли в калюжу".

Сергій ЯНОВСЬКИЙ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон