У Генічеському районі на порядку денному пандемія та підтоплення

Генічеськ, РДА, комісія
В Генічеській районній державній адміністрації під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Юрія Коцегубова відбулося чергове засідання районної комісії ТЕБ і НС.

Основними питаннями були готовність медичних закладів до збільшення навантаження у зв’язку зі зростанням захворюваності на коронавірусну інфекцію та загрози підтоплення населених пунктів Генічеського району.

Завдяки ініціативі Президента України з 1 лютого 2022 року в опорній лікарні Генічеського району буде введено в експлуатацію 2 кисневих станції, що дасть можливість більш якісно протистояти новій хвилі захворювань на коронавірус.

Крім того відпрацьовано питання щодо унеможливлення відключень лікарень районну від енергопостачання та планування заходів по усуненню проблемних питань у сфері пожежної безпеки.


За результатами обговорення питання щодо можливого підтоплення населених пунктів, визначено найбільш проблемні населені пункти : с. Петрівка та Олексіївка Генічеської громади та с. Маячка Новотроїцької громади. Усунення загроз підтоплення зазначених населених пунктів неможливо без включення в роботу свердловин вертикального дренажу, які знаходяться на балансі підприємств Держводгоспу.

Відсутність позитивних рішень від Держводагенства щодо виділення достатнього фінансового ресурсу на відшкодування електроенергії необхідної для роботи насосних станцій вертикального дренажу створює загрози екологічного характеру та обумовлює зростання соціальної напруги серед населення.

У зв’язку з цим прийнято рішення ініціювати перед обласною державною адміністрацією питання щодо звернення до РНБО стосовно бездіяльності Держводгоспу, наслідком якої є виникнення загроз національній безпеці країни.

З метою недопущення дестабілізації в районні відпрацьовано питання часткового відшкодування вартості електроенергії за рахунок місцевих бюджетів.

Артем ТРОЇЦЬКИЙ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон