У Херсоні відбудеться історичний диспут до Дня пам'яті Героїв Крут

Херсон, диспут, історія
Завтра, 29 січня Україна відзначає День пам’яті Героїв Крут та згадує полеглих молодих хлопців, які ціною власного життя затримали на декілька днів наступ більшовицьких військ.

Бій під Крутами став для українського народу символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність. Але навіть через 104 роки ця подія має багато питань та міфів, що намагаються розв’язати історики, науковці та країнознавці.

У цей день, 29 січня о 15:00 у обласній бібліотеці ім. Олеся Гончара (3 поверх, відділ екологічної інформації) відбудеться диспут «Крути: трагедія чи перемога?».

У заході візьмуть участь: Артем Петрик, науковець Інституту історії та археології Балтійського регіону Клайпедського університету, доктор історичних наук Черемісін Олександр, та Вадим Яровий, правознавець, доктор економічних наук.

Під час бесіди кожен присутній зможе зробити для себе висновки: бій під Крутами – це була перемога чи поразка? Запрошуємо взяти участь у заході.

КЗ "Херсонська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олеся Гончара" Херсонської обласної ради

Довідки за тел. (0552) 22-64-48
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон