У Херсоні продемонстрували "мальовничі краєвиди" Північного мікрорайону

Херсон, мікрорайони, інфраструктура
"Обличчя міста". Таке словосполучення зазвичай використовують, коли мова заходить про найбільш "знакові" місця того чи іншого населеного пункту. Насамперед під цим формулюванням мають на увазі центральні вулиці та площі, а також найпопулярніші та найвідвідуваніші публічні місця – сквери та парки, територію навколо залізничного та автобусного вокзалу, міську набережну та інші подібні об'єкти. Як правило, саме тут урбаністична інфраструктура розвивається інтенсивніше, а відповідні заходи фінансуються з бюджету найбільш щедро.

Але у великих містах (а Херсон, всупереч думці багатьох громадян - місто достатньо велике) є й інші райони та куточки, які дуже віддалені від центру і тому фінансуються "за залишковим принципом". Внаслідок того, що на такі місця чиновники та депутати звертають увагу вкрай рідко, вони стають запустілими, недоглянутими, а їхні “пейзажі” більше нагадують картини з якоїсь забитої глушини, ніж види обласного центру.

Прикладом можуть бути фото, розміщені днями у групі "Північний район Херсона" у Фейсбуці.

“Запрошуємо вас на трасу гострих відчуттів! Вона - на вулиці Миколи Гринька (колишня Бегми) від вулиці Некрасова до воріт лікарні №5. На ваших "крутих" машинах ви отримаєте море насолоди від поїздки на цій ділянці дороги! Екстрим гарантуємо”, - звертаються до чиновників та депутатів Херсонської міськради учасники групи.

Зазначимо, що по ділянці, продемонстрованій на фото, пролягає маршрут №11 тролейбуса, і пасажири мають чудову нагоду споглядати справді дуже “мальовничі”, майже первозданні види сільської розрухи.

Задля справедливості слід наголосити, що на пост у соцмережах відгукнулася начальник управління транспортної, дорожньої інфраструктури та зв'язку Херсонської міськради Марина Віркун. Вона повідомила: на зазначеній ділянці дороги була особисто, і неодноразово. Також чиновниця поінформувала, що розробку проєкту з ремонту ділянки вулиці включили до плану робіт управління, а 18 січня на засіданні виконкому цей план було затверджено.

Тепер жителям Північного залишається очікувати, коли цей проєкт нарешті буде розроблено, а роботи будуть виконані. Але вже зараз зрозуміло, що принаймні нинішньої зими все поки що залишиться без змін. Адже роботи з ремонту дорожнього покриття здійснюються переважним чином у теплу і суху погоду.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон