У Херсоні відкрили новий навчальний центр з деревообробки

навчальний центр, деревообробка
Перший на Херсонщині навчально-практичний центр з деревообробки відкрився у Вищому професійному училищі № 2 обласного центру.

Його створення профінансували з державного та муніципального бюджетів, виділивши на це понад два мільйони гривень, і ще 428 тисяч заробили на це в самому професійному училищі. На ці кошти облаштували повністю комп’ютеризований клас з теоретичної підготовки та цілий виробничий комплекс із вісьмома новими верстатами австрійського виробництва. Вони забезпечують усі технологічні операції з деревиною, і при цьому дуже тихі та безпечні. Вони не простоюють: після тижневого стажування учні вже отримали перше замовлення на виготовлення двадцяти дерев’яних дверей для іншого навчального закладу. Та що казати про двері – навіть оригінальний аншлаг центру місцеві умільці власноруч виготовили.

Хоча столяри й верстатники, котрі проходитимуть підготовку у навчально-практичному центрі, повинні вміти працювати і на верстатах старого зразка, наголосив на відкритті центру директор ВПУ № 2 Олександр Супрун. Адже далеко не всі фабрики та майстерні України, де після закінчення училища працюватимуть його випускники, можуть собі дозволити устаткування такого класу, як у навчально-практичному центрі.

І до речі: той НПЦ у закладі, що готує будівельників та ремонтників, уже четвертий за рахунком! Не дивно, що вчитися тут мріє багато хлопців та дівчат – тільки цього навчального року сюди вступило двісті колишніх школярів!

Так виглядає новий навчально-практичний центру у ВПУ-2 Херсона

Австрійські верстати у Херсоні марно не простоюють

У новому класі теоретичної підготовки


Сергій ЯНОВСЬКИЙ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон