На Херсонщині виявили нове місце масової загибелі перелітних птахів

Херсонщина, качки, загибель
Обстежуючи прибережну акваторію Каркінітської затоки Чорного моря, учасники орнітологічної експедиції – працівники заповідника Асканія-Нова – помітили вмерзлі у кригу тушки диких качок (лисок). На око, їх там було близько двохсот!

Науковці сфотографували мертвих птахів, і повідомили про них Держпродспоживслужбу, але на цей час більшість тих качок зникла. Можливо, шматок криги відламався, й сильна на даній ділянці течія понесла його у відкрите море.

Станом на сьогодні причина загибелі лисок точно не відома. За попередніми даними, їх могли вбити браконьєри просто заради розваги. Отруєння сільськогосподарськими препаратами для боротьби з гризунами мало ймовірне: адже лиски птахи водні, і на полях не харчуються.

Не виключено також, що лисок винищила якась інфекційна хвороба – адже «пташиний грип» нікуди не подівся. Та до надходження з Києва результатів лабораторних аналізів біоматеріалів про якісь точні висновки говорити зарано.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон