Херсонська ТЕЦ "грузне" у боргах і скандалах

енергетики, мільйони, зарплати
Херсонська ТЕЦ десятиліттями «грузне» у колосальних боргах з податкових виплат, із зарплати, за газ. Але більшає не тільки боргів, а й кримінальних скандалів, пов'язаних із неналежним використанням посадовцями державного грошей підприємства, повідомляє Голос України.

Лише у 2021-му до п'яти років позбавлення волі засудили екс-гендиректора ТЕЦ Богдана Педченка, котрий незаконно надав приватній фірмі безвідсоткову фінансову допомогу у 8,7 мільйона гривень коштами, якими можна було б розрахуватися за той-таки газ.

Вирок Вищого антикорупційного суду України вже набрав законної сили, але днями Херсонська обласна прокуратура скерувала до іншого суду новий обвинувальний акт - цього разу у ньому фігурують прізвища виконувача обов'язків директора ТЕЦ і керівника одного з підрозділів підприємства.

За версією обвинувачення, вони виявили службову недбалість із тяжкими наслідками, не забезпечивши технічний нагляд за виконанням ремонту ізоляції теплової магістралі та підписавши акти виконаних робіт без їх належної перевірки.

Тим часом фірма-підрядник завищила обсяги та вартість ремонту ще й використала неякісні матеріали, безпідставно отримавши за свої сумнівні послуги понад 1,4 мільйона гривень. Як бачимо, енергетики на дрібниці й надалі не розмінюються - якщо розкидатися, то мільйонами.


© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон