На Херсонщині громади запрошують креативити

Херсонщина, громади, культура
Оголошено конкурс на розроблення та втілення цікавих культурних програм* для громад Херсонської області.

Креативні індустрії - вже не просто творчість та мистецтво, а й бізнес, який щороку зростає. Наразі, за статистикою, креативні індустрії забезпечують роботою понад 360 тисяч українців та приносять близько 4,2% додаткового прибутку. Фахівці прогнозують, що цей напрямок діяльності стане вагомою складовою економіки майбутнього.

До креативної індустрії включають візуальне, аудіовізуальне, сценічне мистецтво, видавничу діяльність, дизайн, моду, IT, архітектуру, рекламу, бібліотеки, архіви, музеї, народні художні промисли тощо.

Ми переконані, що Україна має великі шанси для економічного зростання у разі розвитку креативних індустрій не лише у великих містах, а й у менших населених пунктах. Невеликі громади спроможні швидше, а іноді й ефективніше об’єднати креативних мешканців, а реалізовані проєкти можуть стати не лише новим культурним надбанням громади, а й створити нові робочі місця та популяризувати громаду, - впевнені організатори конкурсу.

Для участі у програмі відберуть 5 територіальних громад Херсонщини. Перевага надається тим, що мають ідею проєкту, і хочуть її реалізувати за участі місцевого самоврядування та культурних і креативних індустрій.

Та які:
  • Готові сформувати для участі в програмі команду: 2 спеціалісти громади, 2-3 представники креативних індустрій (це можуть бути організатори культурних заходів (фестивалів, конкурсів), IT-спеціалісти, фахівці з реклами та PR, дизайнери, фотографи, керівники бібліотек, народних домів, культурних центрів, представники народних промислів та інші працівники креативних індустрій). Обов’язкова умова - присутність у команді представника бізнесу, що представляє креативний сектор.
  • Спроможні залучити до діалогу представників креативних індустрій своєї громади.
  • Зможуть забезпечити делегованих фахівців громади відповідним технічним обладнанням (комп’ютер, вебкамера, мікрофон, Інтернет).
Громади-учасниці отримають аналіз власного креативного потенціалу (лютий-березень 2022); участь у навчальній програмі, що допоможе сформувати ідею спільного проєкту (березень-травень 2022); експертну підтримку в написанні заявок на фінансування (травень-червень 2022); та промоцію проєктів.

Усі заходи відбуватимуться виключно онлайн і є безкоштовними для учасників. дедлайн подання заявок - до 21:00 години 4 лютого 2022 року.

Детальніше про проєкт на вебсторінці: https://ciau.org.ua/hromada/

Контактна особа: Карина Борзаківська-Балюк - проєктна менеджерка «До розвитку громад через успіх креативних проєктів», +380989272091, kb@creativity.ua

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон