На Херсонщині громада отримала борги замість сонячних панелей

сонячні панелі, борги, земля
Територіальні громади Херсонщини охоче здають землі в оренду під будівництво сонячних електростанцій - цей бізнес і прибутковий, і довкіллю не шкодить.

Як пише Голос України, от і Нижньосірогозька селищна рада уклала таку угоду із приватним підприємством, надавши під його СЕС 5,5 гектара землі вартістю понад три мільйони гривень. Та щось пішло не так: облаштування сонячних панелей орендарі так і не почали, натомість і обумовлених платежів до місцевої скарбнички за оренду ділянки не надходило.

Тож у справу довелося втрутитися прокуратурі: вона скерувала до Господарського суду Херсонщини позов про розірвання договору, повернення землі до комунальної власності та сплати 33 тисяч гривень заборгованості за оренду.

До речі, такі процеси нині на Херсонщині не поодинокі: господарські структури, котрі мали намір вкладати гроші в альтернативну енергетику, нерідко припиняють реалізацію проектів чи відмовляються від збільшення потужності через нестабільну ситуацію на енергетичному ринку, затримки з виплатами за "зелені" кіловати й зміну державою "правил гри".
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон