На Херсонщині здоров'я полів перевіряють експерти

поля, перевірка, експерти
Зонами, вільними від надмірного «засмічення» шкідниками, грибковими захворюваннями рослин та шкідливими мікроорганізмами, на Херсонщині визнали понад 900 ділянок сільгосппризначення, повідомляє Голос України.

Для цього експерти управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби обов’язково проводять попередню перевірку, із використанням лабораторних досліджень за допомогою найсучаснішого обладнання.

Начальник управління Лариса Коломієць каже, що заявок на організацію таких перевірок від аграріїв краю з кожним роком надходить дедалі більше.

Торік, приміром, на їх прохання обстежили майже 37 тисяч гектарів ріллі, де вирощують овочі, ячмінь, сою, кукурудзу тощо. Адже вони налаштовані на укладання експортних контрактів. А в країнах Євросоюзу та навіть у Китаї дуже прискіпливо ставляться не тільки до якості зернових, а й до умов, у яких їх вирощують.

Тож самі підприємства-експортери Таврії зацікавлені не тільки дотримуватися агротехнологій, а й отримувати офіційне підтвердження того, що їхні угіддя «здорові». Причому це не разова акція типу «отримав сертифікат і забув»: перевірки стану полів згідно заявок хліборобів відбуваються щороку.


© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон