Херсонські аудитори відшкодували державі майже 50 мільйонів гривень

Херсон, аудитори, держава
Протягом минулого 2021 року фахівці Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській забезпечили усунення втрат фінансових і матеріальних ресурсів на 49,9 млн грн.

За результатами проведених заходів, керівниками підприємств, установ, організацій та органів влади прийнято 33 управлінські рішення. Матеріали 32 контрольних заходів передано до правоохоронних органів для відповідного реагування.

За результатами всіх контрольних заходів розпочато 14 досудових розслідувань і вручено 3 повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Органами держфінконтролю ініційовано пред’явлення 6 позовів.

У п’ятьох випадках до установ, де виявлено бюджетні правопорушення, застосовано фінансові санкції (у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами та зменшення бюджетних призначень), а також попереджено про неналежне виконання бюджетного законодавства на 9 об’єктах – на загальну суму 16,5 млн грн.

Окрім того, за недотримання законодавства 12 посадових осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності, 92 – до адміністративної. Ще 2 осіб притягнуто до матеріальної відповідальності. 2 осіб звільнено із посад. Досягнуто економічного ефекту на загальну суму 199,5 млн грн.

Пресслужба Управління Південного офісу
Держаудитслужби в Херсонській області
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон