На Херсонщині відпочивають взимку

Херсонщина, зима, курорт
На популярному азовському курорті Арабатська Стрілка Генічеського району Херсонщини достатньо розваг і цікавих місць для відпочинку навіть взимку. Тому в цьому огляді ми розповімо вам про найкращі варіанти для відпочинку на Арабатській Стрілці цієї зими.

Різдво та Водохреща

Це саме ті зимові свята, які найкраще всього відзначати на Арабатці, звісно окрім Нового року. А також не слід забувати, що в нашій країні Різдво відзначається за двома календарями – католиками та православними. Саме тому у вас буде можливість, в залежності від конфесії, відзначити важливі для вас події. Наразі Арабатська Стрілка вже більше року працює в режимі цілорічного курорту, і на минулий січень прийшовся досить великий туристичний трафік.

А самою популярною подією зими на Арабатці було і є свято Водохреща, яке в нашій місцевості відзначають з урахуванням природних особливостей регіону, а точніше наявності геотермальних родовищ. Саме тому, якщо в минулі роки з особливостями святкування цього церковного свята на Арабатці та в Генічеську були знайомі здебільшого місцеві жителі та поодинокі туристи, то вже в минулому році це стало також і туристичною подією.

До Стрілкового приїжджали групи вірян і туристів з різних областей, і можна впевнено сказати, що це носило систематичний та масовий характер. І ми вважаємо, що такі тенденції просто не можуть не тішити – адже буде дуже добре якщо термальні джерела Арабатки стануть не тільки принадою для бальнеологічного туризму, а й місцем для проведення такого світлого свята для людей зі всієї України. І як би це не прозвучало, але до різномаїття напрямків в місцевому туризмі додався ще один – релігійний.

Гастротуризм

Не всі знають (а прямо всім і не треба;) ), що на Арабатці та в Генічеську можливі і такі види смачних та дуже інформативних екскурсій. Уважні відвідувачі нашого сайту та блогу пам'ятають статтю на цю тему. Писати усі смачні подробиці, аби не викликати слиновиділення, але... цей захід вкритий не тільки патиною історії нашого краю, про що розповідають на екскурсії, а й ароматним димом від Азовської юшки з кількох видів риб. Страви яка може зігріти не тільки тіло і серце, а й душу туриста. А якщо ще й в поєднанні з якимось чарівним еліксиром... ;) Більше ні слова – адже про таке треба не читати, а відчувати особисто, власними очами, вухами і шлунком.
Гарячі джерела


Треба розуміти, що можливостей для зимового відпочинку на Арабатці та в Генічеську набагато більше, ніж ми можемо згадати, та ви можете собі уявити. Наш регіон є дуже цікавою і перспективною локацією для рибалок. Також не треба забувати, що є і такі люди, які можуть і полюбляють купатись і морі незалежно від пори року, і саме тому їх називають "моржами". Для таких туристів наш курорт є справжнім раєм о цій порі року.

Але всі розуміють, що основою зимового туризму на Арабатці так чи інакше є саме бальнеологічні ресурси рекреації і перш за все термальні джерела. Тому весь сенс і кайф зимового відпочинку на території нашого курорту полягає в тому, що зараз на узбережжі майже немає туристів, немає черг і ніхто не кричить "га-ааа-рячаяяя кукурузааа, пахлавааа!!!!" над вашим вухом. Замість моря термальні джерела, але... це тільки для заміни в якості місця для купання.

А в іншому море нікуди ні дівається з його солоним повітрям і шепотом хвиль. І якщо в вас була колись мрія провести свою зимову відпустку, або вікенд в незвичайному, але дуже цікавому і красивому місці, то Арабатська Стрілка – це той самий варіант для здійснення цієї мрії.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон