Херсонські шахраї ошукали іноземну компанію

Херсон, поліція, шахраї
Працівники Херсонської поліції викрили групу псевдо бізнесменів, які ошукали іноземну фірму на 20 тис. доларів США.

Представники іноземної компанії поскаржилися херсонським правоохоронцям, що українські, так би мовити, партнери не поставили їм товар, за який було передплачено.

Як розповіли постраждалі, вони зацікавилися продукцією тваринного виробництва однієї з місцевих фірм. Документи начебто були в порядку, фірма мала реєстрацію, а продемонстрований товар виявився гарної якості. Тож, вони планували закупити велику партію товару, і прохання передплатити 20 тис. доларів не викликало в них жодної підозри. Проте, після того, як потрібна сума була переведена, обіцяного товару вони так і не дочекалися. Тому й звернулися до херсонських правоохоронців.

Перевірка виявила: фірми, з якою домовлялися довірливі іноземці, вже не існує. За фактом шахрайства було відкрито кримінальне провадження. Слідчі вже встановили осіб, причетних до злочину. Їхні оселі обшукали й вилучили речові докази.

Оперативниками підозрюють, що фігуранти цієї справи причетні також до кількох інших афер пов’язаних з компаніями Азербайджану. Іраку, Угорщини та Італії.

Хто саме залучений до афер поліція не розголошує, але відомо, що наразі підозрюваним інкримінують ч. 3 ст. 190 Кримінального Кодексу України (шахрайство у великих розмірах) та приймають рішення щодо запобіжних заходів.


© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон