На Херсонщині новий порт облаштують у сільській громаді

сільська громада, новий порт
Великі порти Херсонщини ледь зводять кінці з кінцями через кризу та замалі обсяги перевалки товарів і сировини. А от сільська громада в Каховському районі сповнена рішучості створити власний міні-порт, і переконана, що для нього вантажів точно вистачить.

Як пише видання Голос України, Верхньорогачицька ТГ уже надала дозвіл на використання для цього 19,76 гектара землі на березі Каховського водосховища, біля села Первомаївки. Утім, розгалуженої інфраструктури там не будуватимуть - максимум, причал, до якого будуть швартуватися баржі із щебенем.

Простій майбутньому портопункту не загрожує, оскільки того щебеню потрібно багато для капітального ремонту доріг, що розгорнувся в регіоні в рамках президентської програми "Велике будівництво".

Йдеться про понад два мільярди гривень, значну частину яких витратять на будматеріали, і щебінь зокрема. Водою його перевозити дешевше, ніж суходолом, тож принаймні на період ремонтів автотрас роботою міні-порт буде забезпечений. А там, можливо, й інші вантажі на кшталт зернових "підтягнуться".


© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон