У Херсоні в Центрі екологічної інформації грають у екологічні настільні ігри

Херсон, настільні, ігри
У Херсоні Центр екологічної інформації створено в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара. Саме у новому році Центр екологічної інформації Гончарівки не залишає наших користувачів без подарунків. Ми раді повідомити про надзвичайно цікаве поповнення – у нашому Центрі нарешті з’явилося 6 неймовірно захоплюючих екологічних настільних ігор.

Ще навесні співробітниці Екоцентру взяли участь у конкурсі стартапів «Екомрія» від Всеукраїнської благодійної організації «Інститут місцевого розвитку». Влітку нам повідомили, що ми стали одними з переможців і у якості призу запропонували замовити 6 різноманітних екологічних настільних ігор для користувачів бібліотеки.

Отже в Центрі екологічної інформації на вас чекають такі ігри: «Keep cool!» («Не гарячкуй!»), «Кодові імена», «Зелене місто майбутнього», «Мережа життя», «Румі-куб» та «Еко-мемо». Вони дуже азартні та цікаві і змушують забути про все навколо, коли в них граєш..

Найскладнішою виявилася гра «Keep cool!», бо в процесі потрібно враховувати низку факторів та чинників, які впливають на кліматичну ситуацію в тій чи іншій групі країн. На початку гри один з учасників навмання витягає картку з назвою групи країн, це можуть бути країни ОПЕК, країни-члени ЄС, країни, які входили в СРСР тощо. Також хтось із гравців витягає спільне завдання для цих країн, яке вони повинні виконати під кінець гри. Окрім цього по ходу гри учасники по черзі тягнуть карточки з тими чи іншими катастрофами або стихійними лихами, які вони повинні подолати своїми узгодженими діями. Бачимо, що ця гра розвиває стратегічне мислення та дає уявлення про глобальність екологічних проблем світу.

А от гра еко-мемо навпаки найлегша з-поміж усіх інших, які є в нашому арсеналі. «Еко-мемо» розрахована на дітей молодшої школи, гра розвиває пам’ять і вчить основним засадам сортування сміття. Вона трохи схожа на лото: її основа це картки, які треба розкласти «сорочками» догори. Кожен гравець по черзі витягає 2 будь-які картки. Якщо вони різні, тоді гравець нічого не отримує, кладе їх на місце перегорнувши «сорочками» вгору. Якщо ж вони однакові (наприклад, на двох картках зображено бананові шкірки, які позначають органічні відходи) тоді гравець виграв у цьому раунді і обирає символічний приз – іншу картку, на якій намальовано якийсь екологічний «подарунок» (еко-торбинка або ланч-бокс з переробленого пластику).

Однією із умов проекту була співпраця Екоцентру з Херсонською спеціальною ЗОШ-інтернатом І-ІІІ ступенів Херсонської обласної ради. В цьому закладі навчаються учні з порушеннями слуху, а саме 102 дитини. Книгозбірня збирається подарувати школі 2 екологічних гри, «Еко-мемо» для юних підопічних інтернату та «Мережу життя» для дітей старшого віку. Ці ігри ми завбачливо замовили у кількох екземплярах, щоб і користувачі Центру екологічної інформації мали змогу грати і, щоб учні ЗОШ-інтернату без «настолок» не лишилися.

Тож запрошуємо усіх охочих долучитися до створення Клубу настільних ігор! Орієнтовно гратимемо раз на місяць, але у перспективі зустрічі можна буде проводити частіше. Телефони для запису (0552)22-44-30 або (099)110-66-58

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон