На Херсонщині фермер допомагає дітям

фермер, урожай, допомога
Підприємець Микола Яворницький із селища Верхній Рогачик на Херсонщині, котрий господарює на землі разом із синами-фермерами Андрієм та Віталієм, давно допомагає місцевій школі № 1 та дитсадку «Берізка».

Адже сини колись також їх відвідували, то чому б тепер не підтримати заклади, чим можуть? І саме завдяки фермерам у цих закладах стало тепліше. Після збирання врожаю на полях Андрій з Віталієм не стали продавати продукти переробки соняшнику (їх охоче купують для виготовлення паливних гранул та брикетів). А погодившись, що всіх грошей на світі не заробиш, відвезли зо два десятки вантажівок із лушпинням у школу та дитсадок -- цілком безплатно. Там подаровану сировину із вдячністю прийняли та відправили до котлів як доповнення до вугілля, придбаного коштом бюджету.

"Вугілля нині дороге, а ми знаємо, як нелегко громаді даються її доходи, що їх вона витрачає на дітей. Тож піднімали температуру у приміщеннях, використовуючи відновлюваний паливний ресурс. Того подарунку вистачило на цілий зимовий місяць. Батареї були гарячими, а малеча не хворіла", - задоволена директор дитсадка "Берізка" Ольга Марченко.

Директор фермерського господарства з Верхнього Рогачика Віталій Яворницький (на знімку) каже, що віддав у школу й дитсадок зо шістдесят тонн. Та вважає цей вчинок хліборобської родини абсолютно звичайною справою. "Зараз у мене в дитсадку 5-річна донечка. А незабаром їй до школи йти. То як можна школі й дитсадку не допомагати? Адже там -- наші діти, і що кращі для них умови всі разом створюємо, то спокійніше буде батькам", -- ділиться Віталій простими міркуваннями. От якби тільки всі наші господарники чинили так само, сільським освітянам точно жилося б значно легше...

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон