У Генічеську визначили місце для хрещенських купань

Генічеськ, купання, миісце
У середу, 19 січня, в Генічеську традиційно пройдуть хрещенські купання.
Як уточнили у міськраді, хрещенські купання цього року знову пройдуть у протоці Тонка, біля колишнього залізничного депо. Тут для містян та гостей Генічеська організують чай і пригощання, запалять вогнища. Також планується виступ хору.

Цього тижня на місце майбутніх святкувань виїзджала спеціальна комісія міськради на чолі з мером Олександром Тулуповим, представники якої обговорили разом з рятувальниками, як будуть розміщені локації під час купань.


Позаминулого року на цій же локації проводились хрещенські купання, гостей пригощали козацьким кулішем та іншими стравами. Охочі могли також відправитися на гаряче джерело на Арабатській Стрілці, щоб відсвяткувати “Тепле Водохреще”. Минулого року хрещенські купання пройшли за скороченою програмою без пригощань.

Хрещення, або Богоявлення – так називають третє і завершальне велике різдвяно-новорічне свято, яке православні та греко-католики відзначають 19 січня. За християнською традицією в цей день освячують воду в церквах, також освячують річки, ставки і озера. Святковим обрядом стало також купання в ополонці.

За матеріалами «ІРС- Генічеськ»

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон