Херсонців запрошують відвідати Музей воєнного дитинства

Херсон, музей, дитинство
Війна змінює повсякдення дітей так само, як і дорослих... Їм потрібно не тільки убезпечити себе, а й перебудовувати заново усе – від системи цінностей до щоденних практик. Однак дитинство триває навіть в умовах конфлікту: діти спілкуються з родиною, зустрічаються з друзями, ходять до школи.

Ближче познайомитися з дитячим досвідом життя в умовах збройного конфлікту на сході України можна буде на виставці Музею воєнного дитинства, що розпочне роботу в Херсоні 20 січня 2022 року. На виставці будуть представлені речі та історії людей, на дитинство яких вплинули збройний конфлікт на Донбасі, тимчасова окупація Криму та вимушене внутрішнє переселення.

Відвідайте виставку, щоб дізнатися про повсякдення дітей, які проживають або проживали у зоні бойових дій, та осягнути його складність. А також пересвідчитися, що життя триває, хоч його плин і змінився докорінно. В історіях з виставки багато любові до життя, стійкості та піклування. Почитайте ці розповіді й вони вас здивують!

Виставка триватиме з 20 січня по 2 лютого у Літературному музеї (вулиця Театральна, 1). Вхід безкоштовний.

Музей воєнного дитинства – єдиний музей у світі, що збирає свідчення людей, на дитинство яких вплинула війна в минулому або які досі живуть у зонах воєнних дій та на прифронтових територіях. Влітку 2021 року Музей відкрив свою першу в Україні виставку, яку відвідали понад 1100 людей, а статті про неї вийшли в понад 100 медіа, зокрема і в закордонних The New York Times і The Times. Виставка реалізується за підтримки Програмного офісу forumZFD в Україні.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон