У Херсоні відремонтують одну із найстрашніших проїзних частин

Херсон, ремонт, дорога
Мова про вулицю Паровозна, а точніше про її частину – від вулиці Вишневої до Миколаївського шосе, яка після дощу більше нагадує в’язке болото, аніж автодорогу.

Тендер щодо капремонту цієї автоділянки оголосила Держустанова «Місцеві дороги Херсонщини» за 13 мільйонів 841 тисячу гривень. Відповідна інформація опублікована на сайті державних закупівель «Прозорро».

За право відремонтувати проблемну дорогу змагались 4 фірми, пропонуючи свою вартість робіт. За правилами держзакупівель перемагає той, хто запропонує найнижчу ціну, однак цього разу тендер отримала фірма з ненайнижчою пропозицією. Так, переможцем визнали дочірнє підприємство «Лидер», яке тепер муситиме відремонтувати частину вулиці Паровозна за 13 594 549 гривень. А от заявки від ТОВ «МИЛАБУДЦЕНТР» у 12 868 154 гривні та ТОВ «АРТМЕГА-СТРОЙ» у 13 281 664 були відхилені, зокрема через невідповідність пропозицій умовам тендерної документації. Остання компанія намагалась оскаржити таке рішення, але на засіданні тендерного комітету ДУ «Місцеві дороги Херсонщини» відповіли, що жодних порушень не вбачають.

Зауважимо, що переможець тендера – фірма «Лидер», яка зареєстрована в Одеській області , ремонтуватиме херсонську дорогу за гроші, які надійдуть до місцевого бюджету в якості держсубвенції. Прикметно, що статутний капітал цієї компанії складає всього 1000 гривень. А власником фірми «Лидер», згідно з інформацією на сайті «Опендатабот», є ТОВ «Фортуна», дохід якої лише за 2020 рік склав більш ніж 100 мільйонів гривень.

Договір про закупівлю робіт керівники компанії «Лидер» і ДУ «Місцеві дороги Херсонщини» підписали 16 грудня. Строк виконання робіт – до 30 грудня 2022 року, сказано на «Прозорро».

Цікаво, що повноцінного капітального ремонту вулиці Паровозної херсонці чекали десятиліттями. А ремонтувати почали її в травні 2020 року. Ділянку від залізничного переїзду до вулиці Вишневої зробили якісно, а другий відрізок – від Вишневої до Миколаївського шосе – почали застеляти бетонними плитами. Пройшло небагато часу, й ці плити під колесами вантажівок почали тріскатись і руйнуватись. У травні 2021 року «ВТВ плюс» зняли на цю тему телесюжет. Тодішній підрядник (фірма зареєстрована в Нікополі) за ремонт горезвісної частини вулиці Паровозної (від Вишневої до Миколаївського шосе) запросив майже 14 мільйонів гривень. Організація отримала з бюджету аванс і приступила до робіт. Однак замовник «Місцеві дороги Херсонщини» розірвав договір через неякісну роботу. Навіть розпочалося кримінальне провадження через привласнення коштів представниками підрядника. Також Херсонський господарський суд зобов’язав своїм рішенням фірму повернути до бюджету 766 тисяч гривень невідпрацьованого авансу.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон