Херсонців закликають подбайти про безпеку дітей під час зимових канікул

Херсон, безпека, дітей
Щоб відпочинок пройшов безпечно: не залишайте дітей без нагляду, будьте уважними до них та їхньої поведінки; контролюйте, де і з ким перебувають ваші діти, чим вони займаються; якщо малечу доводиться залишити вдома саму проведіть інструктаж з техніки безпеки та залиште номери, за якими можна звертатися по допомогу; відпускаючи дитину на прогулянку, нагадуйте їй Правила дорожнього руху; закріпіть на одязі своїх дітей світловідбивальні елементи — це зробить їх помітними для водіїв у темряві або в умовах обмеженої видимості; не залишайте гострі, ріжучі предмети й сірники у легкодоступному для дітей місці. Не дозволяйте їм використовувати петарди й феєрверки; наголошуйте, що категорично забороняється ходити на водоймах, які вкриті кригою.

! Тонкий лід — це велика небезпека для здоров’я і життя. Застерігайте дітей бути обережними під час катання на санчатах, лижах, ковзанах.

Служба 101 звертається до всіх батьків з проханням приділити кілька хвилин та поспілкуватись зі своїми дітьми з приводу того, яку небезпеку несе крига. Наголосіть на тому, що категорично забороняється:
  • заходити на тонкий лід;
  • заходити на лід далеко від берега, ходити самому по льоду, а також збиратися на льоду великими групами;
  • підходити до ополонок, кататися біля них на ковзанах;
  • з’їжджати на лижах чи санчатах з крутих берегів прямо на лід;
  • бігати й стрибати по тонкій кризі;
  • ходити біля берегів, де найчастіше виникають промоїни, тріщини й розриви льоду.
Пресслужба Херсонської міської ради
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон