Володимир Хвостов: Хочемо вивести молочарство Херсонщини на новий рівень

Херсонщина, володимир, Хвостов
Нинішній рік добігає кінця, на порозі – новий, зазвичай це час для підбиття підсумків і побудови планів. Яким був рік, що минає, для компанії «Агропродукт, ЛТД» – розповів її керівник, депутат Херсонської обласної ради Володимир Хвостов.

Останні два роки пандемія коронавірусу б’є не лише по здоров’ю людей, лихоманить і бізнес. Однак, аграрної сфери проблема торкнулася найменше, рік для підприємства видався вдалим, вважає Володимир Хвостов:

«На мою думку аграрний бізнес – один з тих, що найменше постраждали від пандемії. 2021-й був для нас непоганий. Рослинництва коронавірус практично не торкнувся, бо це робота на свіжому повітрі, яка виключає скупчення людей. Та й кліматичні умови не розчарували. Хвилювалися за наш тваринницький сектор, бо все ж ферма – це приміщення, у якому хай і невелика, але концентрація працівників є… То ми потурбувалися про їхнє здоров’я і безпеку – вжили всіх необхідних заходів, і на щастя все обійшлося».

Наразі сільгосппідприємство працює у стабільному режимі і навіть встановлює рекорди – напередодні нового року надоїли рекордні 42,5 тонни молока за добу. Але це далеко не межа, у планах набагато «солідніша» цифра.

«Щодо планів, то вони у нас стратегічні, ми впевнено дивимося в майбутнє. Хочемо розширювати молочно-товарну ферму, за передовим досвідом поїдемо до Америки. Новітні американські технології, нова філософія утримання тварин – на нашій фермі у Долинському. Ось таку мету маємо, сподіваємося, що втілення її у життя обернеться рекордними добовими надоями – до 100 тонн.

А ще, поділюся - спільно з іншими виробниками молока плануємо створити кооперативний завод потужністю 1000 тонн на добу, не в нашій області, але наш херсонський десятивідсотковий внесок - 100 тонн молока там буде. Ми хочемо підняти наше молочарство на досить високий новий рівень, щоб українського молочного продукту на полицях наших магазинів було більше, ніж, приміром, польського як зараз», - розповідає Володимир Хвостов.

Логістика – один із напрямків «Агропродукт. ЛТД», і тут у компанії теж значні плани. «Логістика – напрямок який ми розвиваємо, тим більш, зараз для цього в країні створюються умови – важливо, що нарешті дійсно, у межах програми Президента України, ремонтуються і будуються дороги, вже зроблено багато, а в планах – ще більше. Зараз у нас в автопарку 40 спеціалізованих автівок. Ми ж налаштовані на те, що новими дорогами невдовзі поїдуть уже 100 наших машин», - планує керівник «Агропродукт, ЛТД».

Нарощуванням потужностей своєї компанії Володимир Хвостов не обмежується. Значну увагу він приділяє й розвитку території, де знаходиться його агропідприємство «Торговий дом «Долинское». Кілька проєктів там вже реалізовані, а на черзі – будівництво сучасного стадіону, каплиці і створення тематичного парку.

«Хочемо створити у Долинському щось на зразок дендропарку, який би став цікавим об’єктом туризму, і у цьому ж напрямку плануємо ще один незвичайний проєкт. Є там у нас подові землі, які придатні і за законодавством можуть використовуватися винятково як пасовища. Так от є плани зробити там оленячу ферму, де будемо займатися відтворенням диких тварин», - поділився перспективами Володимир ХВОСТОВ.


За матеріалами Перший регіональний
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон