Херсонці стали учасниками унікальної театральної вистави

Херсон, виставка, 12 стільців
Вистава «12 стільців», яку 24 грудня показали у Херсонському обласному музично-драматичному театрі, незвичайна завдяки акторському складу. Херсонці, які хотіли спробувати себе на сцені, придбали свої ролі під час аукціону.

З Юрієм Германом, акушером-гінекологом Херсонської обласної лікарні, зранку спілкуємось на його робочому місці, а ввечері на сцені театру він гратиме іншу роль – режисера у виставі 12 стільців.

"Мені дісталася роль режисера театру «Колумб», який подорожує різними містами та дає концерти, щоб провести лотерею державного займу, щоб залучити кошти в бюджет. Чому я захотів грати в театрі? Мені здається, це цікаво і я не помилився. Я отримав задоволення, працюючи зі справжніми артистами, зі справжнім режисером у справжньому театрі. І я про театр дізнався більше, ніж коли ходив до нього. Тепер побачив цю кухню із середини", - каже чоловік.

Колись грав на сцені у студентські роки, говорить Юрій Герман. Репетиції «12 стільців» почалися з вересня і іноді займали цілий робочий день, доводилося поєднувати з основною роботою, та про новий акторський досвід не шкодує, продовжує чоловік.

Наталя у повсякденному житті працює керівницею туристичної філії, до того, як взяла участь у театральному аукціоні та отримала роль мадам Грицацуєвої, ніколи на сцені не грала, - говорить жінка. На репетиціях зібралася команда майстрів, вчитися у них було задоволенням, - продовжує Наталя. "Ми всі у житті займаємося тим, що вміємо, працюємо. Знаємо свою професію, кваліфікацію маємо. І тут у тебе є нагода пізнати себе, побачити себе зі сторони. Що ти можеш, на що ти спроможний. Як це. Це дуже цікаво", - каже Наталія Лисухіна.

Щоб створити необхідний образ до початку вистави актриса вирушає у салон. Події цього роману, вони відбуваються у 25-29-му році. Тому макіяж повинен максимально передавати той час.

Наталя говорить, можливість грати у театрі на великій сцені викликала ажіотаж у херсонців, за право виконувати ролі у виставі боролися багато людей, а деякі лоти, які коштували від тисячі гривень, були придбані значно дорожче. У Херсоні така вистава проводиться вперше, хотілося, щоб це стало традицією, - продовжує жінка.

Вікторія Новицька у виставі грає роль поетеси. "Я не професійна акторка. Цю роль мені подарував коханий. Він знав, що я з дитинства мріяла втілити себе у якійсь ролі, зіграти у театрі чи кіно. І таким чином я отримала цю роль. А в повсякденному житті я як раз таки головний редактор літературно-художнього журналу Дебют-газета. Як головний редактор я чудово розумію свою героїню. Працюю з майстрами пера, такими відомими", - каже жінка.


Сергій грає у виставі роль інженера Брунса, та це не єдина його роль. Друга дісталася під час репетицій. "Мабуть, я мріяв про це, Так сталося, що я в двох складах і в мене навіть дві ролі. Одна роль це інженер Брумс, а друга купець Дядьєв. І я зараз працюю кожен день з акторами. Мабуть сьогодні більше хвилювання, тому що вчора генеральна репетиція, все було нормально, а сьогодні з самого ранку я був на якомусь адреналіні", - каже Сергій Бублик. Готуючись до вистави, ставили на меті зібрати громадську спільноту навколо театру, - говорить його директор Олександр Книга. З цим завданням усі впоралися, - продовжує чоловік.

"Дві хвилини тому на сцені були збори. До мене підійшли усчасники нашого проєкту. Їх вже пре, як то кажуть, від думок. Вони говорять – а давайте – ми готові долучитися, бо ви говорили про алею зірок. Ми готові зараз бізнес Херсона підняти, щоб це було серйозно. Ну чому ні? Давайте зробимо. А давайте зробимо наступний проєкт. Ми ставили завдання пограти з містом в гру таку театральну, показати, що це складно, що це не просто. Втілити мрію людини", - говорить директор обласного музично-драматичного театру.

Над виставою працював Сергій Павлюк головний режисер театру, який, - за словами Олександра Книги, має багаторічний досвід роботи з непрофесійними акторами. Зібрані на аукціоні кошти – 250 тисяч гривень становлять близько третини собівартості вистави. Сьогодні майже всі квитки на були продані. Своїми враженнями від побаченого глядачі поділилися в антракті.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон