У Херсоні можуть відмовитися від платних паркувань

платні паркування, відмовитись
Містом, вільним від платних паркувань, незабаром може стати Херсон.

Проект рішення сесії про це вже оприлюднили на офіційному сайті міськради. Підстави суто економічні: надходження від збирання паркувального збору в обласному центрі знизилися до жалюгідних величин. У 2019 році вони становили 524 тисячі гривень, у 2020-му - вже 279 тисяч, а за дев'ять місяців 2021-го - всього лише 163 тисячі гривень. Це проти запланованих трьох мільйонів гривень на рік! Та й право збирати ці кошти з водіїв узагалі сумнівне: адже жодне платне паркування у Херсоні не обладнане розміткою та паркоматами, як того вимагає законодавство. А вкладати в інфраструктуру бюджетні інвестиції не ризикують, побоюючись, що фінансовий ризик не виправдається доходами.

От депутати й пропонують вчинити радикально, просто відмовившись від платних паркувань, які для громади перетворилися на таку собі "валізу без ручки" - важко нести й шкода викинути. Якщо сесія пристане на це, у місті з платних залишиться лише 147 службових паркувань підприємств та установ, плату за користування якими збирає комунальне підприємство "Сервіс-Центр". Втім, існує й альтернативний варіант, що його обстоюють високопосадовці міськради. Він полягає у тому, аби передати 39 паркувальних майданчиків приватному бізнесу на обслуговування за відкритим конкурсом.

Підприємці своїм коштом і паркомати там встановлять, і збір стягуватимуть, і поділяться своїми доходами з бюджетом. Питання тільки у їх добросовісності: адже нині на деяких паркуваннях уже хазяйнують якісь людці у жовтих жилетках, котрі збирають з автолюбителів готівку щодня. А от у чиїх кишенях вони потім осідають і чому не доходять до муніципальної скарбнички - питання радше до правоохоронних органів та податківців.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон