Дефіциту кисню у Генічеській лікарні більше не буде

кисень, лікарня, дефіцит
Відтепер медикам у лікарні Генічеська на Херсонщині не доведеться гарувати, перетягуючи важкі металеві ємності з киснем, життєво необхідні для ковідних хворих, повідомляє Голос України.

На п'ять мільйонів гривень з державного бюджету для тутешньої ЦРЛ придбали дві кисневі станції виробництва Словенії, розмістивши їх поруч із окремими лікувальними корпусами.

Відтепер дефіциту життєдайного елементу у стаціонарі не буде навіть у випадку чергової хвилі коронавірусної епідемії. А до того лікарям доводилося не солодко: адже до Генічеська везуть хворих і з трьох сусідніх громад, і з КПВВ Чонгар на адміністративній межі з окупованим Кримом.

А в курортний сезон додаються ще й відпочивальники - і не тільки з ковідом, а й із широким спектром хвороб і травм. Їм також буває потрібен кисень у випадку потрапляння до реанімації, але раніше він був виключно «балонним». Та це вже у минулому.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон