Генічеській громаді треба працювати над підсиленням іміджу українських військових

Херсонщина, Генічеськ, выйськові
Про це свідчать результати комплексних соціологічних досліджень у Генічеській (Херсонська область) та Старобільській (Луганська область) територіальних громадах, які були презентовані на спільній пресконференції представників Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій та Школи політичної аналітики НаУКМА 20 грудня у Києві, - повідомляє сайт IPC-Генічеськ.

“З’ясувалося, що в Генічеській громаді треба працювати над підсиленням іміджу українських військових, адже місцями зустрічається негативне їх сприйняття. Потреба комунікаційної роботи виходить на перший план: більшість людей в Генічеській громаді не помічають змін”, – зазначила наукова директорка Школи політичної аналітики НаУКМА Анна Осипчук.

За її словами, великою проблемою для обох громад є проблема з безпритульними тваринами. Місцеві жителі під час дослідження вказували і на проблеми зі станом доріг, освітленням, громадським транспортом, проблеми зі сміттям, сорутванням, полігонами та сміттєпереробкою. Дослідниця акцентувала, що деякі проблеми не можуть бути вирішені на рівні однієї громади. В обох громадах є дуже висока довіра до виборів, особливо місцевих, поряд з тим – зневіра у верховенстві права, відсутність довіри до правоохоронних органів.

На важливості таких досліджень акцентували голови обох територіальних громад. Зокрема, Генічеський міський голова Олександр Тулупов висловив сподівання щодо підтримки громади з боку українського уряду: “Реінтеграція починається з того, що люди мають бачити позитивні зміни на нашій території”, – зауважив він, згадуючи, як передав нещодавно віце-прем’єр-міністру пакет документів щодо розвитку прикордонного з Кримом регіону.

У свою чергу, сама віце-прем’єр-міністр України, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук підтвердила увагу до обох громад та наголосила, що результати презентованого дослідження важливі для формування бачення проблем, з якими стикаються громади, та прийняття рішень урядовцями у майбутньому.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон