У Херсоні телефонних шахраїв не зупинив навіть слідчий ізолятор

Херсон, телефонні, шахраї
На Херсонщині троє чоловіків привласнювали кошти з банківських карток громадян.

Шахраї видавали себе за працівників банку, дізнавалися реквізити карток, зокрема номер, термін дії картки, CVV-код та код авторизації. За допомогою цих даних вони заходили до онлайн-банкінгу власників карток. Надалі гроші потерпілих переводили на банківську картку, оформлену на підставну особу.

Абсурдним є те, що шахрайську схему чоловіки реалізовували, перебуваючи під вартою у слідчому ізоляторі. Як повідомляє пресслужба Департаменту кіберполіції Національної поліції України, шахраїв викрили співробітники відділу протидії кіберзлочинам у Херсонській області спільно з детективами слідчого управління обласної поліції.

За місцем відбуття їх покарання провели обшук. У них вилучили телефон, SIM-картки, «чорнові» записи з реквізитами платіжних карток потерпілих.

Чоловікам оголошено про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до дванадцяти років ув’язнення. Процесуальне керівництво здійснює Херсонська обласна прокуратура.

Кіберполіція нагадує: не повідомляйте нікому дані банківських карток, особливо CVV-код, термін дії картки та коди з SMS, адже навіть працівники банку ніколи не запитують таку інформацію.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон